14 listopada klasa I i II wybrały się do piekarni w Narolu, aby poznać pracę piekarza. Pani, która nas oprowadzała po zakładzie, najpierw pokazała nam, jak w wielkich dzieżach przygotowuje się ciasto na pieczywo. Wszyscy zdziwiliśmy się z jaką łatwością maszyna wyrabia tak dużo ciasta. Potem obserwowaliśmy moment formowania chlebków, bułeczek i cebulaków. Pan piekarz pokazał nam też , jak przy pomocy długiej łopaty wyciąga upieczone chleby z pieca. Dowiedzieliśmy się, że miejsce, gdzie rośnie uformowane do wypieku pieczywo, to garownia. Mieliśmy wyjątkową okazję, aby spróbować świeżych, wyjętych prosto z pieca bułeczek i cebulaków. Po prostu, pycha! Długo będziemy wspominać ich smak i wyjątkową atmosferę piekarni. Bardzo dziękujemy Pani Alicji Banaś i pracownikom piekarni za możliwość przyjrzenia się z bliska ich codziennej, ciężkiej pracy.